Sepetim 0

Sizin tüm aileniz için sağlık

Sağlıklı bir yaşam tarzının, sağlığını izlemenin ve düzenli doktor ziyaretlerine özen göstermenin çok zaman aldığı ve ekstra çaba gerektirdiğine dair yaygın bir yanılgı vardır.

Ancak iyi haber şu ki, birkaç küçük yaşam tarzı değişikliği sağlıklı alışkanlıklara ve aile sağlığının iyileşmesine yol açabilir.

Her şeyden önce, aile üyelerinizin karşılaştığı sağlık sorunlarına dikkat edin. Birçok ebeveyn, çocuklarının sağlığını kontrol eder ve kendilerini ve fizyolojik ihtiyaçlarını tamamen unutur. Ve şimdi cinsel sağlıktan da bahsediyoruz. Sonuçta, ebeveynlerin cinsel sağlığı ve düzenli yakınlığı, sağlıklı bir ilişki, iyi bir ruh hali, güçlü bağışıklık ve istikrarlı bir psikolojik bağlantıdır. Yüzlerce aile hastasının doktor ve psikolog ziyaretleri sırasındaki şikayetlerini inceledikten sonra, her ikinci hastanın cinsel hayatında sorun yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da fiziksel ve psikolojik sağlığını etkiler.

Bu yüzden, tüm ailenin sağlığını iyileştirmenin önemli noktalarından biri, aile üyelerinin her birinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını analiz etmektir.

Ayrıca, diyete dikkat etmek çok önemlidir. Çünkü gün boyunca ihtiyaç duyulan yeterli miktarda enerjiyi etkileyen diyettir. Ve gıda sadece enerji değil, aynı zamanda kardiyovasküler sistem, gastrointestinal sistem ve endokrin sistemin sağlığıdır.

Bununla birlikte, her aile üyesinin diyeti eksiksiz ve çeşitli olmalıdır. Çocukların daha fazla vitamin, mineral, beyin fonksiyonu için yağa, enerji için karbonhidrata ihtiyacı vardır. Yetişkinlerin daha fazla mineral, yağ asidi ve proteine ihtiyacı vardır. Yetişkinler için karbonhidrat kısıtlaması, kan şekerini yükselttiği ve obeziteye yol açtığı için bir zorunluluktur.

Spor ve güzel bir tatil tüm ailenin sağlığı için önemli unsurlardır. İzin günlerinizi aktif olarak geçirin. Daha fazla yürüyün, bisiklete binin, çocuklarla oynayın. Ne kadar çok hareket ve aktivite o kadar iyi. Fiziksel aktivite enerji verir, kalp fonksiyonlarını iyileştirir, ekstra kalori yakar ve daha iyi eklem fonksiyonuna katkıda bulunur. İyi durumda olmak için düzenli olarak eklemlere, bağlara ve kaslara baskı uygulamalısınız.

Doktor ziyareti. Genellikle, birçok insan sağlıklıyken doktorları unutur. Bu doğru değil. Herhangi bir hastalığı önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Üstelik, sadece daha kolay ve daha hızlı değil, aynı zamanda daha ucuzdur. Ve ailenizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, düzenli olarak aile hekiminizi ziyaret edin, laboratuvar kan testleri yaptırın, iç organların sağlığını izleyin: gastrointestinal sistem, kalp, böbrekler, karaciğer. Bazen bir doktora gitmek için 100 avro harcamak, ilaçlara 1000 avro veya daha fazla harcamaktan daha iyidir.

Bu temel kuralları her kes biliyor, ancak çok az adam onlara uyuyor. Ama eğer düşünürsek, artık sizde aynı şeyi yapıyorsun. Sadece tüm eylemleri yapılandırmanız ve sevdikleriniz için daha iyisini nasıl yapacağınızı düşünmeniz yeterlidir.


Bloguna geri dön